Zuid Marokko

Zuid Marokko – 12 dagen / 11 nachten (incl. privé vervoer) – vanaf 2 personen

Dag 1: Marrakech (incl. transfer van de luchthaven en ontbijt)
Vandaag kom je aan in de magische stad Marrakech. Bij aankomst op de luchthaven staat onze chauffeur al te wachten om je naar het hotel of de riad te brengen. In Marrakech zul je je niet snel vervelen! Een avondbezoek aan het bekendste plein van Marrakech ‘Djemaa el Fna’ is een echte aanrader. Het is er na zonsondergang een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Houd er rekening mee dat dit voor deze mensen hun bron van inkomsten is en dat de bijdrage van een paar dirhams gewenst is wanneer je je laat verrassen door hun kunsten. Pas wel op voor zakkenrollers. Op één van de omliggende dakterrassen van de restaurants gelegen aan het plein kun je even bijkomen en genieten van een echte Marokkaanse muntthee.

Dag 2: Marrakech (incl. ontbijt)
Je kunt ervoor kiezen om vandaag een stadwandeling te maken met een local die ook de minder bewandelde paden en unieke plekjes kan laten zien. Deze stadswandeling is optioneel.

Dwaal vandaag door de soukhs (markten) in de Medina van Marrakech, laat je verwennen in de Hammam en geniet van de heerlijke gerechten die de Marokkaanse keuken rijk is. Houd je van koken en wil je graag zelf leren hoe deze traditionele gerechten te bereiden? Wij bieden ook kooklessen aan in Marrakech. Houd er wel rekening mee dat dit al gauw een halve dag van je tijd kost.
Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen zoals een bezoek aan de Koutoubiamoskee en de Koranschool ‘Ben Youssef-medresse’ en de botanische tuin ‘Jardin Majorelle’ welke na de aanleg ervan in handen kwam van modeontwerper Yves Saint Lorent.


Dag 3: Marrakech – Dades Vallei (incl. ontbijt)
Na het ontbijt komt onze chauffeur je ophalen. Jullie rijden via de spectaculaire Tizi n’Tichka pas richting de Dades Vallei, de eindbestemming van vandaag. Onderweg rijdt hij je door een prachtig en wijds landschap met kleurige rotsen en stille oases langs Berberdorpen en indrukwekkende kasbahs. Onderweg kan er geluncht worden en kun je genieten van het uitzicht. Jullie rijden verder naar de Rozenvallei vanwaar je de Dades Vallei kunt zien. Het diner van vanavond is inclusief. Totale reistijd is ongeveer 6 uur.

Dag 4: Dades Vallei – Erg Chebbi (Sahara) (incl. diner & ontbijt)
Na het ontbijt brengt onze chauffeur je naar de Todrakloof. De Todrakloof is een smalle doorgang met aan weerszijde rotsformaties van wel 300 meter loodrecht omhoog. Er stroomt ook een klein riviertje door de kloof welke in de zomermaanden op het merendeel van de plekken droog ligt. Na een stop in deze kloof rijden jullie door naar de duinen van de Erg Chebbi woestijn ten oosten van het dorp Merzouga. Deze duinen van meer dan 90 meter hoog zijn altijd spectaculair, maar vroeg in de ochtend of bij zonsondergang zijn ze op hun mooist. Je verblijft vannacht in Auberge Sahara. Een gemoedelijke herberg met zitlounge, terras en zwembad. Diner in de herberg.

Dag 5: Erg Chebbi (incl. diner, lunch & ontbijt)
Na het ontbijt in de herberg kun je optioneel met een 4×4 door de woestijn rijden (bij interesse, vraag naar de prijzen) of lekker een dagje aan het zwembad liggen. In de namiddag maken de nomaden zich klaar om met samen met jou de woestijn in te trekken. Jullie rijden in ongeveer 1,5 uur op een kameel naar een klein tentenkamp midden in de woestijn. Na het aanschouwen van de zonsondergang wordt er een lekker diner bereid.

Dag 6: Erg Chebbi – Ait Benhaddou (incl. ontbijt)
Na zonsopkomst en het ontbijt rijd je per kameel terug naar de herberg. Vanaf hier wordt het een lange dag rijden naar Ait Benhaddou. Ait Benhaddou is een klein dorpje waar je één van de grootste kasbahcomplexen van het land aan zult treffen. Kasbahs zijn Middeleeuwse forten, vaak met een bewoonbaar gedeelte in het midden. Zij worden gekenmerkt door de bruine kleur, en de typische torentjes. In de namiddag kun je een wandeling maken.


Dag 7: Ait Benhaddou – Taroudannt (incl. ontbijt)
Vandaag rijden jullie in ongeveer 5,5 uur naar Taroudannt. De vijfde koningsstad van Marokko doet knus aan en is niet zo overweldigend als de andere steden. Er zijn hier dan ook veel minder toeristen. Taroudannt ligt in het midden van een vruchtbaar landbouwgebied waar groentes, fruit en olijven worden verbouwd. De op het land geoogste en geplukte waren worden per ezels, kamelen en handkarren naar de stad gebracht. Taroudannt is bekend om haar Berberzilver en de kunstnijverheid van de Touaregs. De Touaregs zijn een Berbervolk van nomadische veetelers in de Sahara en Sahel. Op het central plein kun je neerstrijken op een terrasje om het dagelijkse leven in Taroudannt gade te slaan. Je verblijft in een riad of hotel op een fijne lokatie.

Dag 8: Taroudannt (incl. ontbijt)
Vrije dag in Taroudannt.

Dag 9: Taroudannt – Essaouira (incl. ontbijt)
De rit van vandaag gaat naar het kustplaatsje Essaouira. Essaouira is een aangename bestemming waar veel artiesten, kunstenaars en ‘hippies’ hun thuishaven hebben. De middeleeuws aandoende Medina van Essaouira staat op de werelderfgoed lijst van Unesco en bestaat uit kanteelmuren waarbinnen je vele winkeltjes aantreft. Van winkeltjes met sieraden of winkels met leren tassen en laarzen tot houtwerkinkeltjes. In dit stadje kun je goed shoppen voor het thuisfront! Door de vooral in de lente en zomer aanwezige wind is Essaouira ook geliefd onder kite- en windsurfers. Vergeet niet een vers visje te eten! Reisduur van vandaag is ongeveer 4,5 uur.

Dag 10: Essaouira (incl. ontbijt)
Vrije dag in Essaouira. Je kunt vandaag bijvoorbeeld een wandeling maken over de boulevard, een bezoek brengen aan het haventje met de typische blauwe bootjes of even lekker winkelen in de binnenstad.

Dag 11: Essaouira – Marrakech (incl. ontbijt)
In ongeveer 2,5 uur rijdt de chauffeur je terug naar Marrakech waar je de verdere dag ter vrije besteding hebt.

Dag 12: Marrakech – naar huis
Onze chauffeur zal je op tijd komen ophalen om je naar de luchthaven te brengen voor de vlucht naar huis. Wat gaat de tijd snel!

Inclusief:
– Transfer luchthaven Marrakech – Accommodatie Marrakech – Luchthaven Marrakech
– Overnachtingen
– Ontbijt (tijdens het verblijf in Erg Chebbi zijn alle maaltijden inclusief)
– Privé vervoer gedurende de reis
– Tocht per kameel in de woestijn

Exclusief:
– Internationale vlucht
– Drankjes, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reisverzekering

vanaf 2 personen, incl. privé vervoer, excl. € 17,- boekingskosten p.p.<< Terug