Zagora

De duinen van Zagora – 2 dagen / 1 nacht
(Inclusief bezoek Aït Benhaddou)

Heb je niet voldoende tijd om naar de Erg Chebbi woestijn nabij Merzouga te gaan, maar wil je de unieke mogelijkheid om per kameel door de Marokkaanse woestijn te ontdekken niet missen? Dan is deze trip iets voor jou! Zagora ligt een stuk dichterbij Marrakech waardoor we deze tour aan kunnen bieden met 1 overnachting in een tentenkamp in de woestijn. We zeggen er eerlijk bij dat de duinen in de Erg Chebbi wel wat indrukwekkender zijn, maar Zagora is een zeer goed alternatief!

Excursie Ait Benhaddou Dag 1: Marrakech – Ait Benhaddou – Ouarzazate – Zagora (incl. diner & ontbijt)
Na het ontbijt in je accommodatie word je om ongveer 08:00 uur opgehaald door onze chauffeur. Via de indrukwekkende rotsformaties van het Hoge Atlas gebergte en met prachtige uitzichten brengt hij je in ongeveer 3 uur naar de Kasbah van Ait Benhaddou. Na een stop aldaar rijden jullie in ongeveer een half uur naar Ouarzazate waar geluncht kan worden. Na de lunch rijden jullie via het Berberdorpje Agdez en de Draa Vallei naar de eindbestemming van vandaag: Zagora.

Na een korte break in Zagora zul je kennis maken met je 4 voetige vrienden – de kamelen. Zij zullen je naar het duinen kamp brengen midden in de duinen. Ieder heeft zijn eigen kameel en er gaan extra kamelen mee voor het vervoeren van de baggage etc.
Deze rit proberen we altijd net voor zonsondergang te plannen zodat je dit prachtige moment kunt aanschouwen in de duinen van Zagora. Eenmaal aangekomen bij het tentenkamp zal er lekkere muntthee worden gemaakt en kun je genieten van een avond onder de sterrenhemel, in de duinen met de warmte van een kampvuurtje. Er zal een warme maaltijd voor je worden bereid (een vleesmaaltijd of tajine en couscous – ook voor vegetariers kunnen we zorgen) en wordt er gezellig wat muziek gemaakt door de nomaden.

Wil je direct onder de blote sterrenhemel liggen, dan is dat uiteraard mogelijk, maar er zijn uiteraard ook zogenaamde Bivacs. Het zien van de sterrenhemel in de woestijn is erg speciaal aangezien er geen kunstmatig licht in de omgeving brandt.

Dag 2: Zagora – Marrakech (incl. stops)
Rond zonsopgang rijd je op de kameel in ongeveer 2 uur terug naar de bewoonde(re) wereld. Eenmaal terug in Zagora staat er een ontbijtje klaar en kun je je even opfrissen. Daarna brengt de chauffeur je via het Atlas gebergte weer terug naar Marrakech. Onderweg zal er voldoende worden gestopt om foto’s te maken en om te lunchen. Na een lange rit kom je om ongeveer 18:00 uur weer aan bij het hotel of de riad in Marrakech.

Woestijn Zagora
Inclusief:
– Vervoer hotel Marrakech – Zagora – Marrakech
– Overnachting in Berber tentenkamp
– Dinner dag 1
– Ontbijt dag 2
– Kamelentocht

Exclusief:
– Lunch
– Fooi & overige persoonlijke uitgaven
– Reisverzekering

Privé = Privévervoer van Marrakech naar Zagora en terug, privé kamelenrit, een tent voor jullie samen alleen, diner en ontbijt met eventuele andere aanwezigen in het tentenkamp/herberg.<< Terug