Toubkal in een week

Toubal in een week – 8 dagen / 7 nachten – vanaf 2 personen

Houd je van wandelen en wil je echt even de tijd nemen om de Toubkal te beklimmen? Tijdens deze reis loop je in 7 dagen door een prachtig landschap via verschillende berberdorpjes naar de top van de Toubkal op 4167 meter! Je slaapt in guesthouses bij berberfamilies en in tenten, lekker back to basic en de perfecte manier om de cultuur en natuur van Marokko te leren kennen…

Dag 1: Marrakech (incl. transfer van de luchthaven en ontbijt)
Bij aankomst op de luchthaven brengt onze chauffeur je naar de riad in de medina van Marrakech. De riad die wij voor deze reis hebben uitgekozen is kleinschalig en heeft erg veel sfeer. Het ontbijt morgenochtend is inclusief.
Jebel Toubkal beklimmen
Dag 2: Marrakech – Imlil – Tizi n’ Tamatert 2279m – Tachdirte 2300m (incl. lunch, diner & ontbijt)
Na het ontbijt vertrek je voor een rit door het Hoge Atlas gebergte via Asni naar het kleine dorpje Imlil (1740m). Deze rit duurt ongeveer 90 minuten. Eenmaal in Imlil ontmoet je de gids en de ezels die met je mee zullen gaan. De trek kan beginnen! Jullie lopen langs de vallei richting Tachedirte, z’on 8 km van Imlil. Al snel moet er wat omhoog geklommem worden naar de pas van Tizi n’ Tamatert. Hierna dalen jullie af naar het mooie dorpje Ouaneska (2200m) vanwaar jullie in ongeveer een half in Tachdirte aan zullen komen. Tijd om de tenten op te zetten!
Totale wandeltijd vandaag ligt tussen de 4 en 4,5 uur.

Dag 3: Azib Likemt (2200m) (incl. ontbijt, lunch & diner)
Al vroeg beginnen jullie aan een lange langzame klim naar de pas van Tizi Likemt op 3555m hoogte. Op de top geniet je van je eerste prachtige uitzicht over het Toubkal massief voordat er wordt afgedaald naar het dorpje Azib Likemt (2200m). Hier zullen jullie de tenten weer op zetten voor de overnachting.
De totale wandeltijd vandaag is ongeveer 5 uur.

Jebel Toubkal beklimmen
Dag 4: Amsouzert (1700m)(incl. ontbijt, lunch & diner)
Vandaag wordt het een lange maar vrij gemakkelijke wandeldag door verschillende soorten landschappen. Vanaf Tizi n’ Ououraine (3120m) heb je wederom een indrukwekkend uitzicht over het Toubkal massief inclusief het oostaanzicht op de top van de Ifni Dome (3876m). Het wandelspoor leidt jullie naar Amsouzert (1700m), een van de mooiste dorpjes uit de omgeving waar we overnachten in een gite (Berberhuis). In totaal wandel je vandaag ongeveer 6 uur.

Dag 5: Ifni meer (2300m)(incl. ontbijt, lunch & diner)
Ten westen van Amsouzert liggen verscheidene kleine dorpjes waar we langs zullen komen op onze weg naar het Ifni meer (2300m), het enige meer in het massief. Dit is een memorabele plek, omringd door ruwe rotsachtige bergen. De verwachting is dat jullie hier rond lunchtijd aankomen waarna er in de namiddag gerelaxt kan worden aan de oever van het meer. In dit gebied zullen jullie overnachten in de tent. De totale wandeltijd van vandaag is ongeveer 4 uur.

Jebel Toubkal Dag 6: Neltner Refuge (3200m)(incl. ontbijt, lunch & diner)
Je zult bij nu fit en geacclimatiseerd genoeg zijn om de zwaarste dag van deze trekking te tackelen. Jullie zullen je een weg moeten banen langs een steil pad dat leidt naar een helling waar geen eind aan lijkt te komen. Eenmaal de helling getrotseerd bereik je de pas van Tizi n’ Ouanoums op 3664 meter hoogte. Vanaf hier zullen jullie al zigzaggend afdalen naar de Neltner Refuge (3200m) waar je de nacht doorbrengt in je tent.
Jullie wandelen vandaag ongeveer 6 uur.

Dag 7: Jebel Toubkal – Marrakech (incl. ontbijt)
De dag begint al erg vroeg! Via een veel belopen route trekken we naar de top van de Toubkal (4167m). Als het weer goed is zal het niet meer dan 2 tot 3 uur duren voordat je de top bereikt! Hier kunt je werkelijkwaar genieten van een prachtig uitzicht over het gehele Atlas gebergte.
Het is nu tijd om terug te keren naar het startpunt van de trek. Jullie dalen af naar de dorpjes Sidi Chamharouch en Aremd voordat jullie de Mizane rivier volgen en langs een bebost pad terug lopen naar Imlil. Vanaf hier zal je weer terug worden gebracht naar Marrakech.
De wandeltocht van vandaag is ongeveer 9 uur.

Dag 8 : Naar huis (of verlenging)
De trekking zit erop. Je kunt ervoor kiezen deze (actieve) vakantie te verlengen of om terug te keren naar huis.

vanaf 2 personen, excl. € 17,- boekingskosten p.p. Het kan bij deze trekking voorkomen dat je samen met anderen de trekking maakt.

Inclusief:
– Transfer luchthaven Marrakech – Accommodatie Marrakech – Luchthaven Marrakech
– 2 overnachtingen in Marrakech
– Overnachtingen in Berber guesthouses en tenten gedurende de trekking
– Engelstalige berggids
– Ontbijt in accommodatie in Marrakech
– Alle maaltijden gedurende de trekking

Exclusief:
– Internationale vlucht
– Diner en lunch in Marrakech
– Entree musea, paleizen etc.
– Slaapzak (zelf meenemen!)
– Drankjes, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reisverzekering<< Terug naar Tours & Trekkings