Vrijwilligersprojecten

Gedurende het gehele jaar organiseren wij in samenwerking met Tiwizi vrijwilligersprojecten. Aan sommige projecten kunnen alleen vrouwelijke of juist mannelijke vrijwilligers deelnemen. Je kunt verblijven bij een Berber familie. Vrouwelijke deelnemers komen in gezinnen terecht met meisjes en mannelijke deelnemers komen terecht in families met jongens. Kom je met een groep? Dan verblijven jullie in het guesthouse van Tiwizi.

Let’s Go Morocco verzorgd deze projecten zonder enig winstoogmerk! Je betaald voor kost en inwoning aan Tiwizi. Let’s Go Morocco brengt enkel een organisatiefee in rekening van EUR 35,- per deelnemer.

Hieronder de projecten op een rij.

Agricultuur Activiteiten – vrouwelijke en mannelijke deelnemers
Onder de Agricultuur Activiteiten vallen twee projecten: Het Saffraanproject en het Olijvenproject.
Wat je precies zult moeten doen hangt van het seizoen af.

Saffraanproject:
juni/juli – Planten van de zaden
augustus t/m oktober – bijhouden van het land
eind oktober tot ongeveer 20 november – oogsten Saffraanbloemen
mei – reinigen van de grond

Olijvenproject:
januari t/m maart – planten olijfbomen
november/december – olijven plukken

De activiteiten van bovenstaande projecten kunnen worden gecombineerd. Je werkt 4 of 5 dagen per week van 09:00 tot 16:00 uur. Uiteraard met pauzes!

Engelse les geven op de Meisjes Boardingschool – vrouwelijke vrijwilligers
De lessen voor de meiden van de boardingschool vinden plaats in de avonden van 18:00 uur tot 22:00 uur.
Overdag kun je zelf een cursus Frans of Arabisch volgen. Voor dit project willen wij wel vrijwilligers die minstens 2 maanden blijven.

Bijen houden – mannelijke vrijwilligers
Tiwizi wil het lopende bijenproject uitbreiden van 100 bijenkasten naar 400 bijenkasten! Alle hulp is daarbij welkom! Je werkt 5 dagen per week tussen 19:00 uur en 22:00 uur. Bij dit project loop je eerst mee met een professionele imker en krijg je uiteraard de benodigde materialen en kledij. Na een aantal dagen zul je bepaalde taken alleen uit kunnen voeren, maar er zal wel altijd een imker in de buurt blijven.

Engelse les geven aan de kinderen uit het dorp – mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers
De Engelse lessen worden in de avond gegeven tussen 18:00 uur en 22:00 uur en vinden plaats in het klaslokaal in het Tiwizi Centrum.


Wij hebben ook voor gehele schoolklassen de mogelijkheid om voor 1 of 2 weken mee te draaien bij Tiwizi! Na aanvraag wordt er een programma samengesteld met dagelijks verschillende activiteiten. Neem een kijkje in de cultuur van je Marokkaanse klasgenoten!! Heb je met je klas interesse? Kaart dit dan aan bij je school en laat hen contact opnemen met ons.