Tours & Trekkings

Wil je vanuit Marrakech (of een andere locatie) een trekking of tour maken? Dat kan! Naast het regelen van accommodaties in Marokko organiseren wij ook Tours & Trekkings. De Tours & Trekkings starten over het algemeen met een transfer vanuit Marrakech, maar mocht je ergens anders vandaan een trekking of tour willen maken, laat het ons dan weten! Denk er bij meerdaagse trekkings aan om in te pakken voor verschillende weersomstandigheden. Wanneer je bij ons een trekking boekt krijg je ook een trekkingspaklijst van ons zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Trekking Atlas
Beklim de Jebel Toubkal – 2 dagen / 1 nacht of 3 dagen / 2 nachten

In het Toubkalmassief vind je de hoogste toppen van de Hoge Atlas. De Jebel Toubkal heeft met haar 4167m zelfs de hoogste bergtop van Noord-Afrika. Tijdens de klim en eenmaal bovenaan gekomen geniet je van spectaculaire uitzichten! Deze tweedaagse trek wordt meestal gemaakt vanuit Marrakech en kan worden uitgebreid met een verblijf in de omliggende Berberdorpen zodat je beter aan de hoogte kunt wennen.
>> Lees meer


Woestijntocht Marokko
Van Atlas tot Sahara – 8 dagen / 7 nachten

Deze 8 daagse rondreis laat je kennis maken met twee totaal verschillende werelden: de schilderachtige berglandschappen in de Hoge Atlas met als hoogtepunt de hoogste bergtop van Noord-Afrika de Jebel Toubkal en aan de andere kant de droge, zeer imposante en romantische woestijn.
>> Lees meerToubkal beklimmen
Toubkal in een week – 8 dagen / 7 nachten

Houd je van wandelen en wil je echt even de tijd nemen om de Toubkal te beklimmen? Tijdens deze reis loop je in 7 dagen door een prachtig landschap via verschillende berberdorpjes naar de top van de Toubkal op 4167 meter! Je slaapt in guesthouses bij berberfamilies en in tenten, lekker back to basic en de perfecte manier om de cultuur en natuur van Marokko te leren kennen…
>> Lees meerTodrakloof
Van Marrakesh naar de woestijn en de Todra kloof – 3 dagen / 2 nachten

Tijdens deze 3 daagse tour (inclusief een bezoek aan Aït Benhaddou) zul je versteld staan van de verscheidenheid aan landschappen die Marokko rijk is. De bergen van de Hoge-Atlas, de rotsformaties in de Todra kloof, de valleien en uiteraard de eindeloze zandduinen in de Erg Chebbi woestijn. Een overnachting in de woestijn is voor velen een ervaring om nooit meer te vergeten!
>> Lees meerZagora Marokko
De duinen van Zagora – 2 dagen / 1 nacht

Heb je niet voldoende tijd om naar de Erg Chebbi woestijn nabij Merzouga te gaan, maar wil je de unieke mogelijkheid om per kameel door de Marokkaanse woestijn te ontdekken niet missen? Dan is deze trip iets voor jou! Zagora ligt een stuk dichterbij Marrakech waardoor we deze tour aan kunnen bieden met 1 overnachting in een tentenkamp in de woestijn. We zeggen er eerlijk bij dat de duinen in de Erg Chebbi wel wat indrukwekkender zijn, maar Zagora is een zeer goed alternatief!
>> Lees meer


Trekking in Hoge Atlas
Berberdorpen & Valleien – 4 dagen / 3 nachten – Van Imi Oughlad tot Dknet, 4 tot 6 uur wandelen per dag

Trek vier dagen lang door Berberdorpen en Valleien in het Atlas gebergte. Deze wandelingen temidden van koele vegetatie van jeneverbes- en pijnbomen is een perfecte manier om even helemaal tot rust te komen. Trek door diepe ravijnen, langs stromende rivieren en kersen en walnootbomen bossen. De gids neemt je mee op pad in een ruw, maar oogverblindend landschap. De valleien zijn de thuishaven van de gastvrije Berbers. Bekijk de terrasvormige velden van maïs en gerst en krijg een glimp van het dag tot dag leven van de Berbers. Door te overnachten in zogenaamde gites (Berberhuizen) leer je meer over hun gewoonten en tradities. Wanneer het weer het toelaat kan er ook overnacht worden in trekkerstenten. >> Lees meer


Trekking Atlas
3 Valleien & Berberdorpen – 3 dagen / 2 nachten – Van Imlil tot Mzik Oughlad, 4 tot 7 uur wandelen per dag

In deze 3 dagen maak je kennis met de Berbers en de prachtige omgeving waarin zij leven. De ruwe rotsen van de Atlas en de groene valleien steken mooi af tegen elkaar. We picknicken op plaatsen omringd door bergen en valleien: ervaringen om nooit meer te vergeten! Slaap in de gite van een Berberfamilie en leer hun gewoonten en tradities kennen.
>> Lees meerWandelen Atlasgebergte
2 Valleien & Berberdorpen – 2 dagen / 1 nacht – Van Imlil naar Ait Aissa, 4 tot 7 uur wandelen per dag

Wil je even aan de drukte van Marrakech ontsnappen en houd je van wandelen? Dan is deze 2 daagse trekking iets voor jou! Je wordt opgehaald in Marrakech vanwaar je naar het adembenemende Atlas gebergte wordt gebracht voor een 2 daagse wandeling door het prachtige landschap van de Atlas met haar groene valleien en (in de winter besneeuwde) bergen. Je slaapt in een gite bij een Berbergezin.
>> Lees meerTrekking Marokko
Een tocht langs Berberdorpen – 2 dagen / 1 nachten – Van Imlil naar de Imnane Vallei, 4 tot 6 uur wandelen per dag

Deze tocht is vergelijkbaar met 2 Valleien & Berberdorpen. Je wordt opgehaald bij je hotel of Riad in Marrakech vanwaar je door onze chauffeur naar het Berberdorpje Imlil wordt gebracht. Het startpunt van deze 2 daagse trekking. Kom tot rust en geniet van de panoramische uitzichten over de pieken en dalen van de bergketens van het de Hoge Atlas.
>> Lees meerMountainbiken Marokko
Woest Marokko op de mountainbike – 9 dagen / 8 nachten

Wil je Marokko op een heel andere manier verkennen, ben je sportief en houd je van mountainbiken? Dan is deze rondreis welicht iets voor jou! Je fietst samen met een gediplomeerde gids van Marrakech naar verschillende Berberdorpen door prachtige valleien en indrukwekkend gebergte.
>> Lees meerZijn deze Tours & Trekkings niet helemaal wat je in gedachten had? Laat het ons dan vooral weten! Alle Tours & Trekkings kunnen naar wens worden aangepast.

<< Terug