Kleurrijke Soukhs & Betoverende Duinen

Self-Drive Kleurrijke Soukhs & Betoverende Duinen – 7 dagen / 6 nachten – vanaf 2 personen

Dag 1: Marrakech (incl. transfer van de luchthaven en ontbijt)
Bij aankomst op de luchthaven in Marrakech worden jullie opgehaald door de chauffeur die jullie naar jullie riad in de Medina van Marrakech zal brengen. Een riad is eigenlijk een oud huis welke vaak al generaties lang van een en dezelfde familie is. Sinds ongeveer 10 jaar zijn vele van deze huizen gerestaureerd en omgebouwd tot riads met een aantal kamers voor gasten en toeristen. Wanneer je voor de voordeur staat zal je niet zeggen wat een ruimte en pracht er binnen te vinden is. Het leuke aan een riad is dat de Marokkaanse stijl behouden is en je er ondanks dat je in de stad bent toch alle rust kunt vinden.

Een avondbezoek aan het bekendste plein van Marrakech ‘Djemaa el Fna’ is een echte aanrader. Het is er na zonsondergang een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Pas wel op voor zakkenrollers en houd er rekening mee dat dit voor deze mensen hun bron van inkomsten is en dat de bijdrage van een paar dirhams gewenst is wanneer je je laat verrassen door hun kunsten. Op één van de omliggende dakterrassen van de restaurants gelegen aan het plein kun je even bijkomen en genieten van een echte Marokkaanse muntthee.


Dag 2: Marrakech – Dades Vallei (incl. ontbijt & diner)
Na het ontbijt neem je de taxi naar het kantoor van de Avis om de gereserveerde huurauto op te halen. Hierna rijd je via de spectaculaire Tizi n’Tichka pas richting de Dades Vallei, de eindbestemming van vandaag.
Onderweg rijd je door een prachtig en wijds landschap met kleurige rotsen en stille oases langs Berberdorpen en indrukwekkende kasbahs. Onderweg kan er geluncht worden en kun je en genieten van het uitzicht. Je rijdt verder naar de Rozenvallei vanwaar je de Dades Vallei kunt zien.
Totale reistijd is ongeveer 6 uur.

Dag 3: Dades Vallei – Erg Chebbi (Sahara) (incl. diner & ontbijt)
Na een typisch Marokkaanse ontbijt rijd je naar de Todrakloof. De Todrakloof is een smalle doorgang met aan weerszijde rotsformaties van wel 300 meter loodrecht omhoog. Er stroomt ook een klein riviertje door de kloof welke in de zomermaanden op het merendeel van de plekken droog ligt. Na een stop in deze kloof rijdt je door naar de duinen van de Erg Chebbi woestijn ten oosten van het dorp Merzouga waar je rond 16:00 uur zult arriveren. De duinen van de Erg Chebbi van meer dan 90 meter hoog zijn altijd spectaculair, maar vroeg in de ochtend of bij zonsondergang zijn ze op hun mooist. Na een korte pauze nemen de plaatselijke nomaden je op een kameel mee de woestijn in en na het aanschouwen van de zonsondergang zal er een lekkere maaltijd worden opgediend. Je slaapt vannacht in een Berbertent of onder de heldere sterrenhemel!

Dag 4: Erg Chebbi – Ait Benhaddou (incl. ontbijt)
Na zonsopkomst en het ontbijt rijd je op je kameel terug naar de herberg. Vanaf hier wordt het een lange dag rijden naar Ait Benhaddou. Ait Benhaddou is een klein dorpje waar je één van de grootste kasbahcomplexen van het land aan zult treffen. Kasbahs zijn Middeleeuwse forten, vaak met een bewoonbaar gedeelte in het midden. Zij worden gekenmerkt door de bruine kleur, en de typische torentjes. In de namiddag kun je een wandeling maken. Totale reistijd van vandaag is ongeveer 6 uur.

Dag 5: Ait Benhaddou – Marrakech (incl. ontbijt)
In ongeveer 4 uur tijd rijd je, wederom via de Tizi n’Tichka pas, terug naar Marrakech waar je de auto weer inlevert bij het autoverhuurbedrijf en je de rest van de dag ter vrije besteding hebt.
Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen zoals een bezoek aan de Koutoubiamoskee en de Koranschool ‘Ben Youssef-medresse’ en de botanische tuin ‘Jardin Majorelle’ welke na de aanleg ervan in handen kwam van modeontwerper Yves Saint Lorent.

Dag 6: Marrakech (incl. ontbijt)
Je kunt ervoor kiezen om vandaag een stadwandeling te maken met een local die ook de minder bewandelde paden en unieke plekjes kan laten zien. Deze stadswandeling is optioneel.

Dwaal vandaag door de soukhs (markten) in de Medina van Marrakech, laat je verwennen in de Hammam en geniet van de heerlijke gerechten die de Marokkaanse keuken rijk is. Houd je van koken en wil je graag zelf leren hoe deze traditionele gerechten te bereiden? Wij bieden ook kooklessen aan in Marrakech. Houd er wel rekening mee dat dit al gauw een halve dag van je tijd kost.

Dag 7: Marrakech – naar huis
Onze chauffeur zal je op tijd komen ophalen om je naar de luchthaven te brengen voor de vlucht naar huis. Wat gaat de tijd snel!

Voor een indruk van de gebruikte accommodaties klik hier.

Inclusief:
– Transfer luchthaven Marrakech – Accommodatie Marrakech – Luchthaven Marrakech
– Overnachtingen
– Ontbijt (tijdens het verblijf in Erg Chebbi zijn alle maaltijden inclusief)
– Huurauto (C-klasse)
– Tocht per kameel in de woestijn

Exclusief:
– Internationale vlucht
– Drankjes, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reisverzekering

Vanaf
vanaf 2 personen, incl. huurauto categorie C – VW Polo Trendline of vergelijkbaar, excl. € 17,- boekingskosten p.p.

Voor meer informatie over de autohuur klik hier.<< Terug