Marokko op de mountainbike

Woest Marokko op de mountainbike – 9 dagen / 8 nachten – vanaf 4 personen

Dag 1: Marrakech (incl. transfer van de luchthaven en ontbijt)
Bij aankomst op de luchthaven in Marrakech word je opgehaald door de chauffeur die je naar de riad in de Medina van Marrakech zal brengen. Een riad is eigenlijk een oud huis welke vaak al generaties lang van een en dezelfde familie is. Sinds ongeveer 10 jaar zijn vele van deze huizen gerestaureerd en omgebouwd tot riads met een aantal kamers voor gasten en toeristen. Wanneer je voor de voordeur staat zal je niet zeggen wat een ruimte en pracht er binnen te vinden is. Het leuke aan een riad is dat de Marokkaanse stijl behouden is en je er ondanks dat je in de stad bent toch alle rust kunt vinden.
Een avondbezoek aan het bekendste plein van Marrakech ‘Djemaa el Fna’ is een echte aanrader. Het is er na zonsondergang een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Pas wel op voor zakkenrollers en houd er rekening mee dat dit voor deze mensen hun bron van inkomsten is en dat de bijdrage van een paar dirhams gewenst is wanneer je je laat verrassen door hun kunsten. Op één van de omliggende dakterrassen van de restaurants gelegen aan het plein kun je even bijkomen en genieten van een echte Marokkaanse muntthee.


Dag 2: Marrakech – Setti Fatma – Oukaimeden – Imsker (incl. ontbijt)
Er staat vandaag een rit van ongeveer 70 kilometer op het programma. Na het ontbijt vertrekken we van de Setti Fatma op 1700 meter hoogte naar Imsker (1450m) waarbij de we Tizi Tadmamt (2100m) passeren. Onderweg rijden we door een prachtig landschap. Veel inwoners van Marrakech vinden het heerlijk om gedurende de zomer te genieten van de rust in Setti Fatma in de groene Ourika Vallei. We starten met een gemakkelijke daling (20km) over verharde weg en komen aan in Arhbalou (1300m). Daarna klimmen we naar de pas van de Tizi Tadmamt op 2100 meter hoogte. We vervolgen onze weg door het Atlas gebergte, langs Berber dorpjes en valleien om uiteindelijk aan te komen in het bergdorpje Imsker. We overnachten in Imsker in een Berber guesthouse.

Dag 3 : Imsker – Imnane – Tachdirt (incl. ontbijt)
Vandaag fietsen we door de vallei van Imenane naar Tachedirt op 2400 meter hoogte. Over een mooie zandweg en langs een bergbeekje klimmen we geleidelijk aan omhoog naar het Berberdorp Tachedirt. We rijden door verschillende dorpen omringd door ruige natuur en groene velden. De afstand is in totaal ongeveer 30km. We zullen overnachten in een berberpension in Tachedirt.

Dag 4: Tachdirt – Tizi n’Tamatert – Tamatert (incl. ontbijt)
Na het ontbijt mountainbiken we over de pas van de Tizi n’Tamatert naar Imlil / Tamatert. Er kan vandaag gekozen worden of we zigzaggend de weg naar Tizi n’Tamatert afleggen zoals we die gisteren gezien hebben of dat we een gemakkelijkere route nemen via een geasfalteerde weg. Ook voor de afdaling is er de keuze om te rijden via een spectaculair muilezelpad of over een ontspannen asfaltweg.
In het comfortabele Berber guesthouse nabij het dorp Tamatert net boven Imlil kan er genoten worden van het mooie uitzicht vanaf het dakterras over de vallei van Mizane. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om te wandelen langs verschillende Berber dorpen met een uitleg over de Berbercultuur en hun tradities. Totale afstand vandaag is ongeveer 15 km. Een extra klim naar Tinghourine is ongeveer 10 km. Overnachting in het guesthouse in Tamatert (1750m).


Dag 5: Tamatert – Tizi Mzik – Azzaden – Ouirgane (incl. ontbijt)
Na het ontbijt starten we met een mountainbiketocht naar Ouirgane en een korte wandeling naar de Tizi Mezzik pass. De fietsen zullen naar boven worden gebracht en zelf gaan we te voet naar boven. Op de top van de Tizi Mezzik nemen we wederom onze fietsen en maken we ons klaar voor de afdaling. Er is slechts een klein spoor en de hellingen zijn soms moeilijk en robust. We passeren de prachtige Azzaden vallei waarna we aankomen in het dorp Ouirgane. Onderweg genieten we van het prachtige uitzicht over de kleurrijke valleien waar de dorpen op berghellingen gebouwd zijn. De wandeling van vandaag duurt ongeveer1,5 uur en we fietsen ongeveer 35 km. Overnachting in een Berberhuis in Ouirgane (1400m).

Dag 6: Ouirgane – Asni – Moulay Brahim – Kik Plateau – Amizmiz (incl. ontbijt)
De mountainbiketocht van vandaag brengt ons van het Kik plateau tot aan Amizmiz. We beginnen met een kleine afdaling op een geasfalteerde weg naar Asni waarna we een mooie klim maken naar het bedevaartsdorp Moulay Brahim op de rand van het Kik plateau. Op het plateau zelf rijden we verder en komen we uiteindelijk aan in het wat grotere bergdorp Amizmiz (1005m). Hier verblijven we net buiten het dorp in een Berber guesthouse. De totale afstand van vandaag is ongeveer 70 km.

Dag 7: Amizmiz – Marrakech (incl. ontbijt)
Na het ontbijt vertrekken we voor een totale tocht van ongeveer 60 km naar Marrakech. We beginnen in de bergen waarna de wegen vlakker en vlakker zullen worden. Het laatste gedeelte fietsen we ontspannen op een asfaltweg. We eindigen onze mountainbiketocht op het beroemde Djemaa el Fna plein en is het tijd om van een welverdiende douche te gaan genieten in een mooi hotel in de Medina (oude centrum) van Marrakech.

Dag 8 : Marrakech (incl. ontbijt)
Je kunt ervoor kiezen om vandaag een stadwandeling te maken met een local die ook de minder bewandelde paden en unieke plekjes kan laten zien. Deze stadswandeling is optioneel.
Dwaal vandaag door de soukhs (markten) in de Medina van Marrakech, laat je verwennen in de Hammam en geniet van de heerlijke gerechten die de Marokkaanse keuken rijk is. Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen zoals een bezoek aan de Koutoubiamoskee en de Koranschool ‘Ben Youssef-medresse’ en de botanische tuin ‘Jardin Majorelle’ welke na de aanleg ervan in handen kwam van modeontwerper Yves Saint Lorent.

Dag 9 : Marrakech – naar huis
Onze chauffeur zal je op tijd komen ophalen om je naar de luchthaven te brengen voor de vlucht naar huis. Wat gaat de tijd snel!

vanaf 4 personen, excl. € 17,- boekingskosten p.p.

Bij minder dan 4 personen geldt een toeslag.
Inclusief:
– Transfer luchthaven Marrakech – Accommodatie Marrakech – Luchthaven Marrakech
– 2 overnachtingen in Marrakech
– Overnachtingen in Berber guesthouses gedurende de mountainbiketour
– Engelstalige mountainbike gids en volgwagen
– Ontbijt in accommodatie in Marrakech
– Alle maaltijden gedurende de mountainbiketour

Exclusief:
– Internationale vlucht
– Mountainbike (huur € 175,- per week)
– Diner en lunch in Marrakech
– Entree musea, paleizen etc.
– Slaapzak (zelf meenemen!)
– Drankjes, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Reisverzekering<< Terug naar Tours & Trekkings
<< Terug naar Specials