Marrakesh, woestijn, Todra kloof

Van Marrakech naar de woestijn en de Todra kloof – 3 dagen / 2 nachten
(Inclusief bezoek Aït Benhaddou)

Dades Vallei Dag 1: Van Marakech naar de Dades Kloof (via Aït Benhaddou) incl. diner en ontbijt
In de ochtend word je door de chauffeur opgehaald bij het hotel of de riad waar je verblijft. Jullie rijden door het Hoge-Atlas gebergte via de spectaculaire Tizi ‘n Tichka pass. Jullie komen aan in Ait Benhaddou waar je de kasbahs bezoekt en je kunt lunchen.

Dit dorp, bestaande uit dicht opeengebouwde Berber Kasbahs staat op de wereld erfgoed lijst van Unesco en heeft in de afgelopen jaren voor meer dan 20 films als décor gefungeerd. Ait Benhaddou was een van de belangrijkste punten op de oude ‘Zout Route’, waar slaven, goud, ivoor en zout van de Afrikaanse Sahara naar Marakech en zelfs verder brachten.
Na dit bezoek rijden jullie via de weg van de 1000 Kasbahs door Ouarzazate en de Rozen Vallei (bekend om haar Perzische rozenolie) en doorkruisen jullie vele Berberdorpen. Na een bezoek aan de Tamnalt rotsformaties rijden jullie door Keela Mgouna, Boulmane en de Dadel vallei naar de Dadel Kloof waar je vannacht zult verblijven.

Dag 2: Van Dadel kloof naar Erfoud & Erg Chebbi (Merzouga) incl. diner & ontbijt
Na het ontbijt rijden jullie naar de Todra kloof en kun je een wandeling maken door deze, op het hoogste punt wel 300 meter hoge, imposante kloof. Hierna vertrekken jullie naar Erfoud en de Tinjdad Palmentuin. Hier kun je lunchen en brengen jullie een bezoek aan een marmer en fossielen werkplaats. Hierna vertrekken jullie naar het zand van Erg Chebbi. Je ziet het landschap waar je doorheen rijdt langzaam veranderen totdat de duinen aan de horizon verschijnen. Jullie arriveren in de herberg aan de rand van de duinen waar je de gids zult ontmoeten die meegaat de woestijn in. Nadat je kennis hebt gemaakt met je kameel rijd je door de woestijn naar het tentenkamp. Na het aanschouwen van de zonsondergang zal er een traditionele avond maaltijd worden voorgeschoteld (ook geschikt voor vegetariërs). Je zult overnachten in een nomadentent.
Omdat het ‘s nachts best koud kan zijn in de woestijn wordt er voor dekens en matrassen gezorgd. Slaap je toch liever in je eigen slaapzak, vergeet deze dan niet mee te nemen! Voor velen is dit een overnachting om nooit te vergeten…

Woestijn Erg Chebbi
Dag 3: Van Erg Chebbi via Tazarine naar Marrakesh
Tijdens de zonsopgang rijd je per kameel terug naar de herberg voor het ontbijt. Na het ontbijt rijden jullie via Rissani langs de grote palmtuinen van Tafilalet naar Alnif waar je kunt lunchen. Jullie rijden daarna via Tazarine, N’kob, de Draa Vallei, het kleine berberdorp Agdez en de Bergen van de Anti-Atlas (1660m) terug richting Ouarzazate en daarna Marrakech waar jullie rond 19:00 uur zullen arriveren.

privé tour vanaf 2 personen excl. € 17,- boekingskosten p.p.
Privé = Privévervoer van Marrakech naar Erg Chebbi (Merzouga) en terug, privé kamelenrit, een tent voor jullie samen alleen, diner en ontbijt met eventuele andere aanwezigen in het tentenkamp.<< Terug