Koningssteden van Marokko

De Koningssteden van Marokko – 8 dagen / 7 nachten – vanaf 2 personen

Dag 1: Casablanca (incl. ontbijt)
Bij aankomst op de luchthaven in Casablanca word je opgehaald door de chauffeur die je naar je hotel zal brengen. Casablanca betekent letterlijk ‘Wit huis’ en de stad staat bekend om zijn witte gebouwen. Casablanca is de grootste stad van Marokko en heeft de belangrijkste haven van het land. De bekendste bezienswaardigheid van Casablanca is de Hassan 2 Moskee. Afhankelijk van hoe laat je aankomt kan deze vandaag worden bezocht. De Hassan 2 moskee is gebouwd op een rotsplateau boven zee en kan door niet-moslims tijdens een rondleiding van een uur worden bezocht. De minaret van de Hassan 2 is wel 200 meter hoog en is daarmee de hoogste minaret ter wereld. De moskee is te bezoeken van zaterdag tot en met donderdag om 09:00, 10:00, 11:00, 12:00 en 15:00 uur. Het is ook mogelijk om een extra nacht te boeken zodat je er zeker van bent dat je de moskee in alle rust kunt gaan bekijken.

Dag 2: Casablanca – Fez (incl. ontbijt)
Halverwege de ochtend vertrekt je trein naar Fez. Bij aankomst word je opgewacht en naar de riad gebracht welke zeer gunstig gelegen is in de medina van Fez. Fez is de oudste stad van de Koninklijke hoofdsteden en is de meest complete middeleeuwse stad van de Arabische wereld. De oude binnenstad (medina) heet Fez el Bali en staat bekend om de nauwe straatjes, doodlopende steegjes en kleurrijke marktkraampjes en winkeltjes.


Dag 3: Fez (incl. ontbijt)
In de morgen na het ontbijt zal je samen met een inwoner van Fez de Medina gaan verkennen. Hij kan je veel vertellen over deze intrigerende stad en brengt je op speciale plaatsen zoals een traditionele pottenbakkerij en de Bou Inania-medresse. Een medresse is een religieuze school waar studenten de islam bestuderen. Deze medresse is prachtig gedecoreerd met sierstucwerk, bewerkt cederhout en mozaïek. Je zult vandaag de wereldberoemde leerlooierijen uiteraard niet overslaan! De middag is ter vrije besteding.

Dag 4: Fez – Meknes – Fez (incl. ontbijt)
Na het ontbijt wordt je opgehaald door onze chauffeur voor een dagtrip naar de oude Moorse stad Meknes. Vergeleken bij Fez is Meknes een relaxt stadje. Sinds 1996 staat Meknes op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Op de terugweg naar Fez kunnen de oude Romeinse overblijfselen van Volubilis en het heilige dorpje Mouley Idriss worden bezocht.

Dag 5: Fez – Rabat (incl. ontbijt)
Vandaag vertek je per trein naar Rabat waar je na aankomst nog voldoende tijd over hebt om kustwijk Kasbah des Ondaias te bezoeken. Rabat is sinds 1912 de hoofdstad van Marokko. Rabat drijft niet op toerisme waardoor het voor sommigen relaxter aanvoelt dan Fez of Marrakech.

Dag 6: Rabat – Marrakech (incl. ontbijt)
Een lange dag reizen brengt je naar Marrakech, de laatste van de vier koningssteden die je tijdens deze reis aandoet.
Een avondbezoek aan het bekendste plein van Marrakech ‘Djemaa el Fna’ is een echte aanrader. Het is er na zonsondergang een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Pas wel op voor zakkenrollers en houd er rekening mee dat dit voor deze mensen hun bron van inkomsten is en dat de bijdrage van een paar dirhams gewenst is wanneer je je laat verrassen door hun kunsten. Op één van de omliggende dakterrassen van de restaurants gelegen aan het plein kun je even bijkomen en genieten van een echte Marokkaanse muntthee.

Dag 7: Marrakech (incl. ontbijt)
Marrakech, een stad zo prachtig gelegen tussen de met sneeuw bedekte bergtoppen van het Hoge Atlas gebergte en de altijd aanwezige oude stadsmuren en palmbomen. Marrakech bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. In het nieuwe gedeelte is het levendig en vind je goede restaurants, maar dat wat Marrakech bijzonder maakt is het mysterieuze labyrint van de oude Medina met moskeeën, soukhs en de mogelijkheid om lekker te shoppen. Je kunt hier van alles vinden zoals lederwaren, kleden, manden, slippers, thee & kruiden en aardewerk. Zorg er dus voor dat je voldoende plek hebt in je koffer!

Je kunt ervoor kiezen om vandaag een stadwandeling te maken met een local die ook de minder bewandelde paden en unieke plekjes kan laten zien. Deze stadswandeling is optioneel.

Dwaal vandaag door de soukhs (markten) in de Medina van Marrakech en laat je verwennen in de Hammam. Houd je van koken en wil je graag zelf leren hoe deze traditionele gerechten te bereiden? Wij bieden ook kooklessen aan in Marrakech. Houd er wel rekening mee dat dit al gauw een halve dag van je tijd kost.

Dag 8: Marrakech – naar huis
Onze chauffeur zal je op tijd komen ophalen om je naar de luchthaven te brengen voor de vlucht naar huis. Wat gaat de tijd snel!

Voor een indruk van de gebruikte accommodaties klik hier.

Inclusief:
– Transfer luchthaven Casablanca – Hotel
– Transport gedurende de reis (trein & minibus of auto)
– Transfers vanaf de treinstations in Fez en Rabat
– Treinreis (1ste klas) Casablanca – Fez
– Treinreis (1ste klas) Fez – Rabat
– Ontbijt
– Rondleiding in Fez

Exclusief:
– Internationale vlucht
– Drankjes, souvernirs en andere persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Entreegelden musea en paleizen
– Lunch & diner gedurende de reis
– Reisverzekering

vanaf 2 personen, incl. privé vervoer, excl. € 17,- boekingskosten p.p.<< Terug