Kasbahs en Kamelen

Kasbah’s en Kamelen – 10 dagen / 9 nachten (incl. privé vervoer) – vanaf 4 personen (2 volw. 2 kinderen)

Dag 1: Marrakech (incl. transfer van de luchthaven en ontbijt)
Vandaag komen jullie aan in de magische stad Marrakech. Bij aankomst op de luchthaven staat onze chauffeur al te wachten om jullie naar de riad te brengen. Het is een kleinschalige Riad met een fijn dakterras met een Marokkaanse zithoek, een zwembad en een ruime zitkamer. De kamer die wij in deze riad voor families gebruiken is een familie kamer. Het betreft een grote kamer (37m2) met een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden in een aangelegen ruimte. De locatie van deze riad is erg gunstig gelegen in de Medina van Marrakech op ongeveer 500 meter lopen van het bekende Djemaa el Fna. Kijk voor een impressie op bij onze accommodatie pagina, riad 4.

Dag 2: Marrakech (incl. ontbijt)
Je kunt ervoor kiezen om vandaag een stadwandeling te maken met een local die ook de minder bewandelde paden en unieke plekjes kan laten zien. Deze stadswandeling is optioneel.

Dwaal vandaag door de soukhs (markten) in de Medina van Marrakech, laat je verwennen in de Hammam en geniet van de heerlijke gerechten die de Marokkaanse keuken rijk is.
Er zijn een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen zoals een bezoek aan de Koutoubiamoskee en de Koranschool ‘Ben Youssef-medresse’ en de botanische tuin ‘Jardin Majorelle’ welke na de aanleg ervan in handen kwam van modeontwerper Yves Saint Lorent.


Dag 3: Marrakech (incl. ontbijt)
Vandaag is wellicht een goede dag om een kookles te volgen met de kinderen. Jullie zullen tijdens deze kookles leren een traditioneel Marokkaans gerecht te bereiden. Houd er wel rekening mee dat dit al gauw een halve dag van jullie tijd kost. De kooklessen zijn optioneel en houden het volgende in: bezoek aan de markt om ingrediënten te kopen en het koken van een traditionele Marokkaanse maaltijd.

Dag 4: Marrakech – Zagora (incl. diner & ontbijt)
Na het ontbijt in het hotel worden jullie om 08:00 uur opgehaald door onze chauffeur. De afstand van vandaag is vrij pittig. Via de indrukwekkende rotsformaties van het Hoge Atlas gebergte en met prachtige uitzichten brengt hij jullie bij de Tizi N’ Tichka pas waar even wordt gestopt. Daarna rijden jullie door naar Ouarzazate waar jullie kunnen lunchen.


Na de lunch rijden jullie via de Draa Vallei naar de eindbestemming van vandaag: Zagora. Jullie zullen hier tussen 16:00 en 17:00 aankomen. Na een korte break in Zagora zullen jullie kennis maken met jullie 4 voetige vrienden – de kamelen. Zij zullen jullie in ongeveer 1,5 uur tijd naar het duinen kamp brengen.
Deze rit plannen we altijd net voor zonsondergang zodat jullie dit prachtige moment kunnen aanschouwen in de rode duinen van Zagora. Eenmaal aangekomen bij het tentenkamp zal er lekkere muntthee worden gemaakt voor jullie en kunnen jullie genieten van een avond onder de sterrenhemel, de duinen en de warmte van een kampvuurtje.

Er zal een warme maaltijd voor jullie worden bereid (een vleesmaaltijd of tajine en couscous – ook voor vegetariers kunnen we zorgen, geef het dan graag van tevoren even aan) en vaak wordt er gezellig wat muziek gemaakt door de nomaden. Het zien van de sterrenhemel in de woestijn is erg speciaal aangezien er geen kunstmatig licht in de omgeving brandt.

Jullie slapen vannacht in een nomaden/Berber bivac tent welke is uitgerust met bedden. In het kamp zijn ook toiletten en douches aanwezig.

Dag 5: Zagora – Ait Benhaddou (incl. ontbijt)
Ait Benhaddou is een klein dorpje waar jullie één van de grootste kasbahcomplexen van het land zullen aantreffen. Kasbahs zijn Middeleeuwse forten, vaak met een bewoonbaar gedeelte in het midden. Zij worden gekenmerkt door de bruine kleur, en de typische torentjes. In de namiddag kunnen jullie een wandelingetje maken.
De riad beschikt over een zwembad, eetgelegenheid een wederom een familiekamer.

Dag 6: Ait Benhaddou – Marrakech (incl. ontbijt)
Vandaag worden jullie terug gebracht naar Marrakech waar jullie de rest van de dag ter vrije besteding hebben. Een avondbezoek aan het bekendste plein van Marrakech ‘Djemaa el Fna’ is een echte aanrader. Het is er na zonsondergang een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Pas wel op voor zakkenrollers en houd er rekening mee dat dit voor deze mensen hun bron van inkomsten is en dat de bijdrage van een paar dirhams gewenst is wanneer je je laat verrassen door hun kunsten. Op één van de omliggende dakterrassen van de restaurants gelegen aan het plein kunnen jullie genieten van een echte Marokkaanse muntthee.

Dag 7: Marrakech – Essaouira (incl. ontbijt)
De rit van vandaag gaat naar het kustplaatsje Essaouira. Jullie worden in de ochtend opgehaald door onze chauffeur. De rit naar Essaouira duurt ongeveer 3 uur.
Essaouira is een aangename bestemming waar veel artiesten, kunstenaars en ‘hippies’ hun thuishaven hebben. De middeleeuws aandoende Medina van Essaouira staat op de werelderfgoed lijst van Unesco en bestaat uit kanteelmuren waarbinnen je vele winkeltjes aantreft. Van winkeltjes met sieraden of winkels met leren tassen en laarzen tot houtwerkinkeltjes. In dit stadje kan goed geshopt worden voor het thuisfront! Vergeet niet een vers visje te eten! Jullie slapen in een riad met zwembad.

Dag 8: Essaouira (incl. ontbijt)
Vrije dag in Essaouira. Jullie kunnen vandaag bijvoorbeeld een wandeling maken over de boulevard, een bezoek brengen aan het haventje met de typische blauwe bootjes of even lekker winkelen in de binnenstad.

Dag 9: Marrakech (incl. ontbijt)
Vandaag brengt onze chauffeur jullie weer terug naar Marrakech.

Dag 10: Naar huis
Vandaag komt onze chauffeur jullie ophalen om jullie naar de luchthaven te brengen.

Inclusief:
– Transfer luchthaven – Riad Marrakech
– 3 nachten Marrakech (incl. ontbijt)
– Privetour Zagora (transport naar Zagora, kamelenrit, overnachting in Berbertent, diner en ontbijt de volgende ochtend)
– Vervoer van Zagora naar Ait Benhaddou
– Overnachting + ontbijt in Ait Benhaddou
– Privé vervoer Ait Benhaddou naar Marrakech
– 1 nacht Marrakech (incl. ontbijt)
– Privé vervoer Marrakech – Essaouira – Marrakech
– 2 nachten Essaouira
– 1 nacht Marrakech
– Transfer riad Marrakech – luchthaven Marrakech

Exclusief:
– Internationale vlucht
– Drankjes, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven
– Fooien
– Lunch en diner (m.u.v. diner in Zagora)
– Reisverzekering

Prijs per volwassene EUR 549,- en prijs per kind EUR 359,- vanaf 2 volw. en 2 kinderen tot 12 jaar, incl. privé vervoer, excl. € 17,- boekingskosten p.p.<< Terug