Jebel Toubkal

Beklim de Jebel Toubkal – 2 dagen / 1 nacht of 3 dagen / 2 nachten

Hiking Jebel Toubkal Te midden van kleurrijke bergen en adembenemende uitzichten van de Hoge Atlas ligt de berg Jebel Toubkal. Deze berg is met 4.167 meter de hoogste top van Marokko en van heel Noord Afrika!

Deze korte trekking is vrij intensief. Sommige reizigers kiezen er dan ook voor om er een extra dag tussen te plakken of om uit te breiden met bijvoorbeeld een trek langs Berberdorpen. In de zomer is het beklimmen van de Jebel Toubkal goed te doen. Je moet natuurlijk wel wat conditie hebben. Het is geweldig om bovenop een berg van meer dan 4000 meter te staan. Met goed weer kun je zelfs de Sahara zien! Tijdens het afdalen kan het fijn zijn om wandelstokken te gebruiken.

In de winter is de Jebel Toubkal besneeuwd (december t/m april) en is er wel wat meer doorzettingsvermogen nodig om de top te bereiken. Wij maken bij veel sneeuw gebruik van stijgijzers, welke je kunt huren bij aankomst in Imlil (reserveren van tevoren is gewenst). Ook al kan het een barre tocht worden, het gevoel en het uitzicht over alle andere toppen wanneer je de top van Jebel Toubkal hebt bereikt is onbetaalbaar!!

Tip: Pak verstandig. Het weer kan veranderen en het is daarom aan te raden voor zowel warme, natte als koude omstandigheden in te pakken! Het dragen van laagjes is daarbij aan te raden.

Dag 1: Marrakesh – Imlil – Neltner Refuge
In de ochtend word je door de chauffeur met een auto of minibus opgehaald in Marrakesh. Op slechts 1,5 uur rijden ligt Imlil, een Berberdorp in de Hoge Atlas. Hier ontmoet je de Engelstalige gids. Imlil is het vertrekpunt van deze tweedaagse trek en ligt op 1740m hoogte. Samen met de gids en ezel(s) (welke je bagage meedragen) start je vanaf hier de wandeling naar de Neltner Refuge (3207m). Je wandelt langs de Mizane Vallei en het dorp Aremd om vervolgens uit te komen bij het heiligdom van Sidi Chamarouch. Via muilezelpaden komen we uit in de hoge rotswanden boven de vallei. Onderweg wordt er uiteraard gepauzeerd om te lunchen. Na het oversteken van de rivier komen we uiteindelijk aan in het pastorale heiligdom van Sidi Chamarouch. Vanaf hier klimt de route gestaag en al slingerend en zigzaggend klimmen we tot aan de sneeuwgrens en de Neltner Refuge op 3206 meter hoogtewaar je in de Refuge of in een tent kan overnachten.

Beklimmen Jebel Toubkal
Dag 2: Neltner Refuge – Jebel Toubkal top (4167m) (Imlil – Marrakech)
Na een vroeg ontbijt start je de trek naar de hoogste bergtop van Noord-Afrika. Eenmaal boven wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht! Zo kun je het vertrekpunt van gisteren en zelfs de woestijn zien liggen! Afhankelijk van het weer blijf je ongeveer 30 minuten op de top om van het uitzicht te genieten, mooie foto’s te maken en even uit te rusten. Daarna begint de afdaling. Er wordt onderweg geluncht bij de refuge waarna de wandeling naar beneden vervolgd wordt.

Wanneer je voor de 3 dagen / 2 nachten variant van deze trekking kiest zul je wederom overnachten in de Neltner Refuge.
De trek van vandaag duurt in totaal 8-9 uur.

Bij 3 dagen:
Dag 3: Neltner Refuge – Imlil – Marrakech
We lopen vandaag terug naar Imlil. In Imlil staat de chauffeur te wachten om je terug te brengen naar Marrakech.

Het is mogelijk deze trek iets rustiger aan te doen zodat je iets beter aan de hoogte kunt wennen. Zo kun je bijvoorbeeld 1 of 2 dagen doorbrengen in de omliggende Berberdorpen. Bekijk de mogelijkheden op de Tours & Trekkings pagina.
In de zomer overnachten we in tenten en in de winter in de refuge. Neem wel altijd een slaapzak mee!

Inclusief:
– Transfers naar en van de Hoge Atlas
– Overnachtingen
– Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner)
– Engelssprekende gids, muilezels en begeleiders, kok

Exclusief:
– Internationale vluchten
– Slaapzakken (zijn tegen een meerprijs te huur op lokatie)
– Reisverzekering
– Drankjes, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven
– Fooien

Prijzen 2 dagen / 1 nacht:
privé tour vanaf 2 personen excl. € 17,- boekingskosten p.p. gedeelde reis excl. € 17,- boekingskosten p.p.

Prijzen 3 dagen / 2 nachten:
privé tour vanaf 2 personen excl. € 17,- boekingskosten p.p. gedeelde reis excl. € 17,- boekingskosten p.p.<< Terug