Excursies

Hieronder vind je een overzicht van de excursies die wij momenteel aanbieden. Van Essaouira tot Ait Benhaddou en van de Sahara tot het Hoge Atlas gebergte…alles is mogelijk.

Alle onderstaande excursies zijn privé excursies, dus geen grote groepen en grote bussen!

Mocht je zelf andere ideeën hebben voor je excursie, laat het ons dan weten! De excursies worden over het algemeen gemaakt vanuit Marakech, maar kunnen soms vanaf een andere vertrekplaats worden uitgevoerd.Bij alle excursies geldt een boekingsfee van  EUR 15,- per boeking .

 width=

Imlil & Tamatert Guest House (1)      

Een trip door het fantastische landschap van het dorpje Imlil, het startpunt voor de trekking in het Toubkalmassief. Je kunt kiezen uit wandelingen van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraad. Je kunt er ook voor kiezen om al rijdend op een ezel de omgeving te verkennen. Het bezoek aan het prachtig gelegen Tamatert Guest House kan worden gecombineerd met thee of lunch in een Berber huis of in het Berberdorp.

 width=

 Incl. privé transfers naar en van bestemming, lunch & gids – vanaf 2 personen

                                     

Imlil, Kikplateau & Lake Takerkoust (2)

 Eén van onze populairste excursies is deze excursie waar adembenemende uitzichten over het Atlas gebergte gecombineerd worden met een lunch in het Tamatert Guesthouse. Voor deze excursie word je opgehaald bij je accommodatie. Vervolgens leggen jullie de route af via Lake (dum) Lalla Takerkoust en het Kik plateau (hier kan gestopt worden voor een thee in een Berberhuis, additioneel). Daarna rijden jullie via Asni en schilderachtige dorpje Moulay Brahim naar Imlil. Hier kun je samen met de gids een wandeling van ongeveer een uur maken waarna je eindigd bij Tamatert Guesthouse waar de lunch zal worden geserveerd. Na de lunch word je terug gebracht naar de accommodatie in Marrakech waar je rond 16:00 uur zult arriveren.

 width=

 Incl. privé transfers naar en van bestemming, lunch & gids – vanaf 2 personen

Je kunt ervoor kiezen om op de route een kamelentocht te maken. Vraag bij interesse naar de meerprijs.

Ourika Vallei & Setti Fatma watervallen (3)

Wil je even ontsnappen aan de hitte in Marrakesh of wil je richting het zuiden reizen? Dan is een ontspannen lunch in de berglucht van de Ourika Vallei of een meer inspannende wandeling naar de watervallen van Setti Fatma een goede optie!

 Incl. privé transfers naar en van bestemming – vanaf 2 personen


Ouirgane Vallei & Tin Mal Moskee (4)

Ouirgane is een klein dorp waar je bijvoorbeeld na de trektochten door het Toubkalmassief heerlijk uit kunt rusten. We lunchen in La Roseraie, Au Sanglier Qui Fume of Chez Momo. Daarna maken we een wandeling door de beboste vallei met verborgen huisjes. Een paar uur rijden brengt je in Tin Mal, een uitzonderlijke kans voor niet-Moslims om een moskee te bezoeken.

 Incl. privé transfers naar en van bestemming, lunch & gids – vanaf 2 personen


Ouzoud watervallen (5)

De Ouzoud watervallen zijn Marokko’s hoogste watervallen. De watervallen bevinden zich op 2,5/3 uur rijden vanaf Marrakesh, dit is dus een lange dagtour. De watervallen kunnen het beste worden bezocht in de lente, na de winterregens.

 width=

 Incl. privé transfers van en naar bestemming & gids – vanaf 2 personen


Essaouira (6)

Het havenstadje Essaouira is een aangename bestemming waar veel artiesten, kunstenaars en ‘hippies’ hun thuishaven hebben. De middeleeuws aandoende Medina van Essaouira staat op de werelderfgoed lijst van Unesco en bestaat uit kanteelmuren waarbinnen je vele winkeltjes aantreft. Van winkeltjes met sieraden of winkels met leren tassen en laarzen tot houtwerkinkeltjes. In dit stadje kun je goed shoppen voor het thuisfront! Door de vooral in de lente en zomer aanwezige wind is Essaouira ook geliefd onder kite- en windsurfers. Vergeet niet een vers visje te eten!

 width=

 Incl. privé transfers naar en van bestemming – vanaf 2 personen


Trekking per kameel in het Atlas gebergte (7)

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel of riad in Marrakesh. Na ongeveer 45 rijden met de auto of minibus komen we aan in Moulay Brahim, het vertrekpunt van de trekking. Hier ontmoet je je kameel en krijg je voordat je vertrekt een aantal basis instructies. De route door jeneverbes- en dennenbos gaat langs vele kleine dorpjes nabij Asni. Vanaf je kameel zie je de imposante 4167 meter hoge Jebel Toubkal met de hoogste bergtop van Noord-Afrika. We kunnen lunchen in een Berberhuis of nabij de rivier in het bos. De trek duurt in total ongeveer vijf uur, maar kan worden uitgebreid.

 width=

 Incl. privé transfers naar en van bestemming, kamelentocht & gids – vanaf 2 personen

Ouarzazate & Ait Benhaddou (8)

De dag begint al vroeg. Om 07:00 uur word je opgehaald in Marrakesh vanwaar we in ongeveer 3,5 uur naar Ait Benhaddou rijden. Tijdens deze dagexcursie doorkruis je het Hoge-Atlas gebergte via de Tizi ‘n Tichka pass, een fascinerend landschap met hoge bergen en traditionele Berber dorpen. Aan de oostkant van het gebergte verandert het landschap in een dor en woestijnachtig panorama. We bezoeken de Kasbah van Ait Benhaddou en de Taourirt Kasbah nabij Ouarzazate. Wij zijn er zeker van dat je Ait Benhaddou nooit meer zult vergeten! Rond 18:00 uur zal je weer in het hotel of de riad waar je verblijft worden afgezet.

 Incl. privé transfers naar en van bestemming – vanaf 2 personen

          << Terug