projecten

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk of een project voor een (school)groep? Wil je een unieke en nuttige ervaring opdoen en ondergedompeld worden in de Marokkaanse cultuur? Via Let’s Go Morocco kan dat!


Jaarlijks reizen duizenden mensen voor vrijwilligerswerk naar het buitenland. Het is een perfecte manier om de cultuur van een land beter te leren kennen en iets voor de lokale bevolking terug te doen! De ervaring geeft je niet alleen een kijkje in de samenleving, maar ook een betere kijk op jezelf. Voor velen is het een tijd om nooit te vergeten. Verder staat het ook nog eens goed op je cv! De minimale periode is 3-4 weken, maar uiteraard zijn we blij wanneer we je voor een langere periode kunnen verwelkomen.

Let’s Go Morocco werkt samen met Stichting Tiwizi (L’association Tiwizi). Tiwizi is een Marokkaanse non-profit stichting opgericht in 1998 door en voor Berbers en richt zich op het verbeteren van sociale en ecologische omstandigheden. Tiwizi is gevestigd in het dorpje Asni Taourirt (kleine berg), een kilometer ten noordwesten van Asni. De gemeenschap bestaat uit ongeveer 150 huizen en 850 mensen, maar het dorp is erg arm. Slechts 5 dorpelingen hebben er eigen land en werk.

Het Berberse woord 'Tiwizi' beschrijft de millennia-oude praktijk van het delen van persoonlijke tijd en werk om zichzelf en andere leden van de familie en de gemeenschap te ondersteunen door onder andere het collectief helpen met het oogsten, het hoeden van kuddes geiten, het bouwen van gebouwen, het maken van terrassen, het graven van putten en het bouwen van irrigatie sloten.
Tiwizi werkt nauw samen met drie dorpen: Taoaurirt, Tamgounsi en Douar Amarigh en houdt zich op verschillende manieren bezig met Ontwikkeling en Milieu. Zo organiseren ze milieu gerichte ontwikkelingsprojecten, worden scholen gebouwd, water en elektriciteit wordt verzorgd, leraren gefinancierd en met name voor vrouwen worden trainingsprogramma's opgezet met als doel het onderwijs en leermiddelen te ontwikkelen. Op deze manier willen zij de inkomenspositie van de vrouw door bijvoorbeeld het organiseren van traditionele handwerk workshops stimuleren en versterken. Hiermee heeft Tiwizi voor ogen een op de lange termijn duurzame vorm van inkomsten te genereren voor de gemeenschap.
Tiwizi wil ook de jongeren uit de omgeving stimuleren op educatief en sociaal vlak door bijvoorbeeld het organiseren van taalklassen, theater workshops en sportactiviteiten. Daarnaast organiseren ze taal, cultuur- en hygiëne trainingen voor voornamelijk vrouwen en kinderen.

Tiwizi leidt een aantal vrijwilligers projecten en jij kunt je steentje bijdragen!
Naast deze vrijwilligersprojecten zijn ook (school)groepen welkom voor een korter bezoek aan de stichting in combinatie met bijvoorbeeld een trekking in de Hoge Atlas.

Vrijwilligerswerk Marokko
Projecten voor scholen en groepen