Berberdorpen & Valleien

Berberdorpen & Valleien – 4 dagen / 3 nachten

Van Imi Oughlad tot Dknet, 4 tot 6 uur wandelen per dag.

Wandelreis Marokko Dag 1: Marrakech – Imi Oughlad – Tizi n’Tachte – Tiziane
Al vroeg in de ochtend word je door onze chauffeur opgehaald bij je accommodatie in Marrakech voor een aangename rit naar het Zuiden. De drukte van de stad verruilt zich voor een prachtig terracotta kleurig landschap. De bochtige weg brengt jullie in ongeveer 1,5 uur omhoog door de Moulay Brahim kloof en de hoger gelegen valleien waarna jullie aankomen bij de hogere uitlopers van het Westelijke Hoge Atlas gebergte. Hier zie je Jebel Toubkal (met 4167m de hoogste bergtop van Noord Afrika), de Aglzim (3650m) en Aksoual (3847m) al voor je opdoemen. Hier in Imi Oughlad (1450m) start de trek en ontmoeten jullie de ezels en ezeldrijvers.
We vertrekken in Noordwestelijke richting voor een twee uur durende wandeling om te wennen aan de hoogte. Via een route langs korenvelden, dennenbossen en jeneverbes bomen arriveren we op de Tiz n’Tachete op 2000 meter hoogte. Hier zullen we even stoppen om terug te kijken op de Imlil en Ait Oussaden dalen voordat we in ongeveer een halfuur verder trekken naar Imi n’Ifri waar genoten kan worden van een picknick in deze prachtige omgeving.


Wandelreizen Marokko
Na de picknick volgt een langzame wandeling van ongeveer 2,5 uur naar beneden naar Assif n’Ait Oussaden en de rode klei terrassen van het dorpje Tiziane (1750m). We zullen hier overnachten in een Berberhuis of in trekkerstenten.

Dag 2: Tiziane – Tizi n’Taghrhourte – D’knt
Na het ontbijt vertrekken we voor een wandeling langs langs de Assif n’Ait Oussaden vallei die ons door walnoten bossen naar Tizi n’Taghrhourte (1995m) brengt. Af en toe zie je in de verte eenzame boerderijtjes liggen. We komen uit op een zeldzaam, bijna vlak met mos begroeid plateau waarna we aankomen bij de Assaka bron. Na deze wandeling van ongeveer 2 tot 2,5 uur zullen we hier in deze wijdse en ontzagwekkende stilte picknicken en genieten van het uitzicht. Onze middagwandeling voert ons langs de rand van het bos tot we bij het berberdorpje D’Knt (1870m) aankomen. Je zult hier overnachten in het huis van een familie of in een trekkerstent.



Actief Marokko Dag 3: D’knt – Tizi n’Tagdalte – Tizi Oussem
We vertrekken voor een 3 uur durende ochtendhike door bossen van notenbomen en velden met maïs en gerst waar we de op het land werkende vrouwen en de schapen- en geitenherders zullen begroeten. We doorkruisen de Tizi n’Tagdalte en dalen af langs jeneverbes bomen totdat we bij een kleine, tussen de bomen gelegen, bron aankomen. We stoppen hier voor onze picknick van vandaag. Eenmaal opgefrist wandelen we in ongeveer 3 uur via slingerende paden naar een kleine rivier gelegen aan het begin van de vallei van Assif n’Ait Oussaden. Hierna komen we aan in het dorpje Tizi Oussem (1850m) waar een lekkere maaltijd voor ons wordt bereid en waar we overnachten in een Berberhuis of in een trekkerstent.

Dag 4: Tizi Oussem – Tizi m’Zzik – Imlil – Marrakech
Na het ontbijt beklimmen we door dennen-en jeneverbossen de Tizi M’Zzik (2450m) waarna we langzaam afdalen tot aan de het dorpje M’Zzik waar we stoppen voor een picknick te midden van boomgaarden van kersen, appel- en notenbomen en de omringende bergtoppen. Een superafsluiting van deze indrukwekkende tocht langs Berberdorpen en door prachtige valleien.
Na de picknick wandelen we naar het dorpje Imlil, de eindbestemming van de trekking.

Neem voor een offerte inclusief accommodatie in Marrakech contact met ons op!

Inclusief:
– Transfers naar en van de Hoge Atlas
– Overnachtingen
– Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner)
– Engelssprekende gids, muilezels en begeleiders

Exclusief:
– Internationale vluchten
– Slaapzakken (zijn tegen een meerprijs te huur op lokatie)
– Reisverzekering
– Drankjes, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven
– Fooien

excl. € 17,- boekingskosten p.p.



<< Terug