Autohuur

Voor het huren van de auto’s voor onze fly-drive reizen maken wij gebruik van de diensten van Avis Autoverhuur.

Minimum leeftijd: 25 jaar
Maximum leeftijd: 99 jaar
Minimaal 1 jaar rij ervaring

De prijzen van onze fly-drives zijn inclusief het standaard huurtarief van een auto uit categorie C, maar kan naar wens worden aangepast naar een lagere of hogere klasse. In de persoonlijke offerte worden de kosten voor het landarrangement en de kosten van de autohuur apart weergegeven.

Type C: VW Polo Trendline of vergelijkbaar. Handgeschakeld, airconditioning & autoradio. Voor 120 MAD per dag kun je ter plaatse een navigatie systeem bijhuren.

Wij zullen de gewenste auto voor je boeken waarna je zelf na het gebruik van de auto in Marokko de kosten hiervoor betaald in het verhuurkantoor ter plaatse. Je betaald dus achteraf de kosten van de autohuur!

Iedere bestuurder van een Avis auto dient in het bezit te zijn van een eigen creditcard. De creditcard dient als betalingsmiddel en/of als garantie voor auto. Bij aanvang van de huur wordt autorisatie aangevraagd bij de creditcardmaatschappij voor het bedrag van de borg en de eventuele extra verzekeringen. Pas wanneer de auto weer wordt ingeleverd, worden deze (en eventuele extra kosten) gedebiteerd van de kredietkaart.

Creditards die geaccepteerd worden:
– Visa
– American Express
– Eurocard/Mastercard

De auto ophalen:
De huurder meldt zich bij de Avis verhuurbalie op de bestemming met zijn reserveringsnummer, zijn creditcard, geldig rijbewijs en paspoort. De Avis medewerker zal het contract voor de huur opmaken en vragen aan de huurder of hij nog extra verzekeringen en/of accessoires wenst. Er wordt voor de huurperiode autorisatie aangevraagd bij betreffende creditcardmaatschappij voor de borg.

Voor alle beschikbare dekkingen en extra’s dient op het huurcontract bij aanvang van een huur JA of NEE getekend te worden. Tekent men bij JA, dan aanvaardt men de bewuste dekking(en) en/of extra’s en wordt het betreffende bedrag hiervoor in rekening gebracht. Tekent men bij NEE, dan aanvaardt men de risico’s. Door de verzekeringsvoorwaarden goed te lezen op het huurcontract en zorgvuldig te paraferen, kan later geen discussie over verzekeringen ontstaan.

Medebestuurders
Zijn er naast de hoofdbestuurder nog extra bestuurders, dan dienen zij dit bij het ophalen van de auto te vermelden. Ook de medebestuurder(s) dient aan de leeftijdseisen te voldoen en in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Voor medebestuurders geldt altijd een extra toeslag.

Controle schaderegistratie
Alle gehuurde auto’s worden bij inleveren gecontroleerd op schade. Dit wordt geregistreerd voor aanvang van een nieuwe huur en staat vermeld op een schaderegistratieformulier of onderaan het huurcontract onder schaderegistratie. Wij adviseren de huurder dan ook altijd, voordat deze de auto meeneemt, de auto van alle kanten te controleren op eventuele schade. Zodra er schade is geconstateerd die niet geregistreerd is, dient de huurder dit bekend te maken bij een van de Avis medewerkers en dient dit op het huurcontract onder schaderegistratie vermeld te worden. Hiermee voorkomt de huurder problemen achteraf.

De auto inleveren
De huurder dient de auto weer in te leveren bij het verhuurkantoor zoals vermeld op het huurcontract. Indien het inleverkantoor wijzigt, kunnen er ‘one-way’ of ‘amended return’ kosten (als inleverkantoor afwijkt van het inleverkantoor vermeld op het huurcontract) in rekening worden gebracht.

De auto dient te allen tijde met een volle tank te worden ingeleverd. Levert de huurder de auto niet met een volle tank in dan worden de benzinekosten én een aftanktoeslag in rekening gebracht bij de huurder.

Op het moment dat de huurder de auto terugbrengt, worden de eventuele extra diensten, aanvullende verzekeringen, brandstof etc. belast op de creditcard van de huurder. De huurder ontvangt hiervan nog een afrekening op zijn thuisadres.

De autohuur is inclusief:
– TAX (lokale belastingen)
– CDW (verlaging eigen risico bij schade)
– TP (verlaging eigen risico bij diefstal)
– VRF (kenteken registratie toeslag)
– Ongelimiteerd aantal kilometers

Eigen risico bij schade in autoklasse C:
– 12500.00 MAD (€ 1122,46)
Het eigen risico kan ter plaatse worden afgekocht voor 120 MAD per dag.
Eigen risico bij diefstal in autoklasse C:
– 0 MAD (€ 0,-)