Atlas tot Sahara

Van Atlas tot Sahara – 8 dagen / 7 nachten

Dag 1: Marrakech – Imlil
Je wordt opgehaald bij je hotel of riad in Marrakesh waarna je per auto of minibus naar de Imlil vallei in het Atlas gebergte wordt gebracht. Je kunt de rest van de dag doorbrengen in de Imlil vallei om te acclimatiseren of er kan een wandeling worden gemaakt in de nabijgelegen Mezzik Vallei. Overnachting in Tamatert Guesthouse.

Dag 2: Imlil – Neltner Refuge
Vandaag trekken we via Sidi Chamharouch naar de Neltner Refuge (3207m) in deze refuge zullen we de komende 3 nachten verblijven.

Neltner Refuge
Dag 3: Ouanoukrim (4089m)
Er staat vandaag een dagtrekking op het programma. We verlaten de refuge en hiken naar Ouanoukrim op 4089m. hoogte. Bij terugkomst in de refuge is het tijd om uit te rusten en te relaxen.

Dag 4: Jebel Toubkal (4167m)
Vandaag maken we een flinke klim naar de top van de Jebel Toubkal (4167m.). De top van de Toubkal is de hoogste bergtop van Noord-Afrika! Na genoten te hebben van het spectaculaire uitzicht keren we terug naar de Neltner Refuge.

Day 5: Neltner Refuge – Imlil
We verlaten de refuge en vertrekken door de Aroumd Vallei, via Sidi Chamharouch naar de gite in Tamatert.Day 6: Imlil – Vallée des Dades
Na het ontbijt laten we Imlil achter ons en vertrekken we met de auto/minibus richting de woestijn. We doorkruisen de spectaculaire Tizi n’Tichka Pass in de Hoge Atlas. We rijden door verschillende Berberdorpen en eenmaal in woestijngebied aangekomen zullen je de zogeheten Kasbahs niet ontgaan. Kasbahs zijn Middeleeuwse forten, vaak met een bewoonbaar gedeelte in het midden. Zij worden gekenmerkt door de bruine kleur, en de typische torentjes.
Na de lunch rijden we door naar de Vallée des Roses, één van de mooiste maar minst bezochte streken van de zuidelijke Hoge Atlas. Deze route kent vele prachtige uitzichten over de Vallée des Dades, de vallei van de duizend kasbahs. We overnachten in de Vallée des Dades.

Woestijn Marokko Day 7: Vallée des Dades – Erg Chebbi
We verlaten de Vallée des Dades na het ontbijt. We rijden naar de Todra Kloof, deze 300 meer hoge kliffen laten je voor eventjes erg klein voelen. Hierna verlaten we het Atlas gebergte en na een korte stop onderweg rijden we naar ‘Auberge du Sud’ in de duinen van Erg Chebbi waar we rond 16:00 uur aan zullen komen. Na een korte pauze ruilen we de auto/minibus in voor kamelen en rijden we op kamelen de duinen in waar we overnachten in Berbertenten of, onder de blote sterrenhemel. Na het aanschouwen van de zonsondergang zal er een heerlijke avond maaltijd worden voorgeschoteld. Het is ‘s nachts best koud in de woestijn, maar voor dekens en matrassen wordt gezorgd. Slaap je toch liever in je eigen slaapzak, vergeet deze dan niet mee te nemen! Voor velen is dit een overnachting om nooit te vergeten…

Day 8: Erg Chebbi – Marrakech
De zonsopgang in de woestijn mag je niet missen! Na het ontbijt in het tentenkamp bestijg je je kameel en rijd je terug naar de herberg. Vanaf hier hebben we een lange rit naar Marrakesh voor de boeg, wederom via de Tizi n’Tichka Pass.

Wil je de overnachtingen in Marrakech erbij boeken dan kan dat uiteraard. Kijk bij onze accommodaties in Marrakech voor de mogelijkheden. Laat het ons weten, dan sturen wij je een offerte op maat!

Inclusief:
– Transport
– Overnachtingen
– Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner) behalve de lunch vanaf dag 6
– Engelssprekende gids, muilezels en begeleiders, kok
– Kamelentocht

Exclusief:
– Internationale vluchten
– Overnachtingen in Marrakech
– Slaapzakken (zijn tegen een meerprijs te huur op lokatie)
– Reisverzekering
– Fooien

privé tour vanaf 2 personen excl. € 17,- boekingskosten p.p.<< Terug naar Tours & Trekkings
<< Terug naar Rondreizen