3 Valleien & Berberdorpen

3 Valleien & Berberdorpen – 3 dagen / 2 nachten

Van Imlil tot Mzik, 4 tot 7 uur wandelen per dag.

Dag 1: Marrakech – Imlil – Tinerhourhine
In de ochtend word je opgehaald door onze chauffeur. In een rit van ongeveer 1,5 uur door het prachtige landschap van Marokko brengt hij jullie naar het dorpje Imlil. Imlil is een klein Berberdorpje gelegen in het Hoge Atlas gebergte. Imlil is de startplaats van de 3-daagse trek die je zult maken. Onze eindbestemming van vandaag is het plaatsje Tinerhourhine op 1740 meter hoogte voorbij Tamatert. Aan de voet van de Tizi n’ Tamatert zal er een picknick lunch worden voorbereid. Na de lunch vervolgen we onze weg naar Ouanesekra-Tamguist. Je zult verstelt staan van de uitzichten tijdens deze trekking, een camera is dus zeker niet overbodig! Later op de dag komen we aan bij Tinerhourhine (1600m) waar het diner zal worden opgediend en we de nacht zullen doorbrengen in een lokale gite (Berberhuis).

Dag 2: Tinerhourhine – Aït Aïssa
Vandaag hebben we een lange wandeling van 6 tot 7 uur voor de boeg. We lopen door de Imnane Valley, waarna we het Berber dorpje Ikkiss (1700m) passeren. Hierna trekken we verder naar Tizi n’Aguersioual op 2000 meter hoogte. De picknick lunch van vandaag hebben we op Matate (2000m). We verblijven vanavond en vannacht in een gite in het dorpje Aït Aïssa op 1800 meter hoogte.

Dag 3: Aït Aïssa – Imlil
Na het ontbijt in de gite verlaten we Aït Aïssa en lopen we richting Tizi Oussem op 1900 meter hoogte. Hiebrij passeren we de Tizi Mzik (2400m) en het gelijknamige dorpje Mzik voordat we weer bij Imlil arriveren. Vanuit Imlil word je door de chauffeur weer teruggebracht naar Marrakech.Niet helemaal wat je in gedachten had? Laat het ons dan vooral weten! Alle Tours & Trekkings kunnen naar wens worden aangepast.

Inclusief:
– Transfers naar en van de Hoge Atlas
– Overnachtingen
– Alle maaltijden (ontbijt, lunch, diner)
– Engelssprekende gids, muilezels en begeleiders

Exclusief:
– Internationale vluchten
– Slaapzakken (zijn tegen een meerprijs te huur op locatie)
– Reisverzekering
– Drankjes, souvenirs en andere persoonlijke uitgaven
– Fooien

excl. € 17,- boekingskosten p.p.<< Terug